MİLLÎ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, GÖREVİ MAHMUT ÖZER'DEN DEVRALDI  
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN,  GÖREVİ MAHMUT ÖZER'DEN DEVRALDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, GÖREVİ MAHMUT ÖZER'DEN DEVRALDI

Millî Eğitim Bakanlığına atanan Yusuf Tekin, Bakanlıkta gerçekleştirilen devir teslim töreninde görevi Mahmut Özer'den devraldı.


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Mahmut Özer'den devraldı.

 

Bakan Tekin, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık beş yıl önce duygusal bir veda ile aynı salonda bulunduğunu ifade ederek, "Tekrar merhaba. Şimdi yine aynı duygusallık içindeyim. Birlikte yol yürüdüğümüz birçok arkadaşımızla tekrar burada, bu salonda bir arada bulunmaktan çok mutluyum." dedi.

 

Türkiye'deki maarif mücadelesinin sadece Bakanlık bürokratları olarak yürütülecek bir mücadele olmadığını vurgulayan Tekin, "Dışarıdan da bu konuda çalışma yapmak, katkı vermek  çok şerefli ve onurlu bir iş ama bir gün yeniden yolumuz kesişirse diye vedalaşırken tekrar görüşeceğiz demiştik. Bugün tekrar bizi bir araya getiren Cenabı Allah'a şükürlerimi sunuyorum. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza güvendiği için, bizleri yeniden bu göreve layık gördüğü için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Müsteşarken de attığımız her adımda hem Başbakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı döneminde onun destekleri sayesinde bu adımları atabilmiştik. Bundan sonra da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle, inşallah, çok güzel şeyler yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

Türkiye'de 2018'den itibaren çok şeyin değiştiğine işaret eden Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle 2023 seçimleri sonrası Türkiye'de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti, değişmek zorunda. Artık önümüzdeki 100 yılın, 'Türkiye Yüzyılı' olacağını iddia ediyor ve düşünüyoruz. Bu iddiamızda samimiysek ve başarılı olmak istiyorsak bunların inşasının yapılacağı yer de kuşkusuz Millî Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim sistemi. Biz bu hedefi hayata geçirmek için Bakanlığımız merkez teşkilatı, taşrada kahrımızı çeken öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, idari personelimiz, hiç ayırt etmediğim Bakanlığın yükünü alan özel öğretim kurumlarımız, aynı şekilde merkezî yönetim içinde birlikte hareket edebileceğimiz önemli yapılar var, diğer bakanlıklar, Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu var... Bütün bu paydaşlarla birlikte Türk millî eğitim sistemini hak ettiği yere çıkarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ben ilk olarak bunun taahhüdünü huzurlarınızda vermek istiyorum."

 

Gece gündüz demeden 7/24 saat çalışarak bu azmi sürdüreceklerini millette taahhüt ettiklerini belirten Tekin, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan ne gerekiyorsa bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

 

2018'den itibaren Bakanlıkta görev yapanlara tek tek teşekkür eden Bakan Tekin, "Bayrağı onlardan devralmak bizlere bugün nasip olacak. İnşallah, daha ileriye doğru götürürüz. İnşallah, hep birlikte daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir eğitim sistemi göreceğimizi ümit ediyorum." dedi.

 

"Eğitim sistemimizin kalitesini artırmayla ilgili gece gündüz çalıştık"

Bakanlık görevini Yusuf Tekin'e devreden Özer ise, törende yaptığı konuşmasına ülkenin en önemli meselesi eğitim yönetimini kendileri ile paylaştığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en içten şükranlarını sunarak başladı.

 

"Bizler de tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte eğitim sistemimizin kalitesini artırmayla ilgili gece gündüz çalıştık." diyen Özer, "Her başlangıcın bir sonu var. Dolayısıyla bugün kıymetli Yusuf Hoca'mıza görevi devredeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma, bakan yardımcılarıma, genel müdürlerime, daire başkanlarıma, il müdürlerime, okul müdürlerime, tüm öğretmenlere ve idari personele birlikte yol yürüdükleri için en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.

 

İki kişiye özel teşekkür ettiğini dile getiren Özer, "Baştan beri benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, yükümü alan Sadri Şensoy Hoca'ma çok teşekkür ediyorum. Tüm zorluklara rağmen, vaktini eğitimin güzelleştirilmesi için çaba sarf eden güzel insan Petek Aşkar'a çok çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

 

Bu süreçte en büyük fedakârlığı ailesinin yaptığını ifade eden Özer, "Hayatımın en değerli varlığı, kıymetli yol arkadaşım, tüm zorlukları birlikte aştığım" dediği eşi Nebahat Özer ve kendisini görememe sabrını gösteren çocuklarına da teşekkür etti.

 

Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Bakanlık görevime başlarken tek duam vardı: Girdiğim gibi çıkabilmek. İlkeli, dürüst, şeffaf, ilkeyi merkeze alan ve eğitim sisteminin güzelleşmesi için çalışmayı Rabb'imden bana nasip etmesi için dua etmiştim. Allah'ıma hamdediyorum, duamı kabul ettiği için ve bu süreçte yardım ettiği için."

 

Mahmut Özer, Bakanlık görevi için Yusuf Tekin'i tebrik etti ve Allah'tan muvaffakiyetler diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.