MESLEK LİSELERİ, YILLIK 3,5 MİLYARLIK GELİR HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR: ÜÇ AYDA ÜLKE EKONOMİSİNE 932 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI  
MESLEK LİSELERİ, YILLIK 3,5 MİLYARLIK GELİR HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR: ÜÇ AYDA ÜLKE EKONOMİSİNE 932 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI

MESLEK LİSELERİ, YILLIK 3,5 MİLYARLIK GELİR HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR: ÜÇ AYDA ÜLKE EKONOMİSİNE 932 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, döner sermayesi olan mesleki ve teknik liselerin 2023 yılının ilk üç aylık döneminde gelirini bir önceki yıla göre yüzde 175 oranında artırarak 340 milyon liradan yaklaşık 932 milyon liraya yükselttiğini kaydetti. Özer, "Meslek liselerimiz 2023 yılında 3,5 milyar liralık üretim hedefine emin adımlarla ilerliyor." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitimde "eğitim-üretim-istihdam" döngüsünün güçlendirilmesi çerçevesinde öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında, yaparak öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulların döner sermaye işletmelerindeki üretim faaliyetlerini her zaman desteklediklerini ifade ederek şunları kaydetti:
 
"Meslek liselerimiz 2023 yılında 3,5 milyar liralık üretim hedefine emin adımlarla ilerliyor. Döner sermayesi olan mesleki ve teknik liselerimiz, 2023 yılının ilk üç aylık döneminde gelirini bir önceki yıla göre yüzde 175 oranında artırarak 340 milyon liradan yaklaşık 932 milyon liraya yükseltti.
 
Ocak, şubat ve mart ayları boyunca elektrik elektronik teknolojisi alanındaki üretiminden elde ettiği 48 milyon liralık gelirle İstanbul Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi, 22 milyon liraya yaklaşan gelirle yiyecek içecek hizmetleri alanında Gaziantep Şehitkamil GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yine Şehitkamil ilçemizden Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tekstil teknolojisi alanındaki üretimiyle ekonomiye en çok katkıyı sağlayan ilk üç okulumuz oldu."
 
En yüksek gelir elde eden ilk beş il
Döner sermaye işletmesi kapsamında 2023 yılının ilk üç ayında en yüksek gelir elde eden ilk beş il hakkında da bilgi veren Özer, "İstanbul, gelirini 148 milyon 223 bine; Gaziantep, gelirini 110 milyon 497 bine yükseltti. Ankara 85 milyon 71 bin liralık gelirle üçüncü, Konya 48 milyon 451 bin lira gelirle dördüncü oldu. Şanlıurfa ise 40 milyon 995 bin liralık gelirle beşince sırada yer aldı. 2023 yılının ilk üç ayında en fazla gelir elden eden alanlar sırasıyla yiyecek içecek hizmetleri, mobilya ve iç mekân tasarımı, metal teknolojisi, konaklama ve seyahat hizmetleri ve kimya teknolojisi oldu." diye konuştu.
 
Meslek lisesi öğrencileri elde edilen gelirden 48 milyon lira pay aldı
Bakan Özer, döner sermaye kapsamında elde edilen bu gelirden öğrenci ve öğretmenlerin de yararlandığına dikkati çekerek "Bu üretim, hem öğrencilerin öğrenme süreçlerine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu bağlamda ilk üç ayda elde edilen 932 milyon liralık gelirden öğrencilerimiz 48 milyon lira; öğretmenlerimiz de 132 milyon lira pay aldı." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.