MEB, MESLEKİ EĞİTİM REFORMUNU VE BU ALANDAKİ DENEYİMLERİNİ OECD ÜLKELERİYLE İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK KONFERANSTA PAYLAŞACAK  
MEB, MESLEKİ EĞİTİM REFORMUNU VE BU ALANDAKİ DENEYİMLERİNİ OECD ÜLKELERİYLE İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK KONFERANSTA PAYLAŞACAK

MEB, MESLEKİ EĞİTİM REFORMUNU VE BU ALANDAKİ DENEYİMLERİNİ OECD ÜLKELERİYLE İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK KONFERANSTA PAYLAŞACAK

OECD ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle, Türkiye'nin mesleki eğitim alanında gerçekleştirdiği reformu ele almak üzere "Geleceğe Hazır Bir Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemi İnşa Etmek: Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim Reformlarının Deneyimlerini Öğrenmek" konulu konferans, OECD ülkeleri ile üye olmayan birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde, OECD ve Avrupa Eğitim Vakfı iş birliği ile OECD İstanbul Merkezinde 1 Aralık 2022 tarihinde düzenlenecek OECD - Türkiye Mesleki Eğitim Konferansı'na Avusturya, İsviçre, Arnavutluk, Azerbaycan, Mısır, Hırvatistan, Fas, Slovakya, Gürcistan gibi ülkelerin yanı sıra uluslararası birçok kuruluş ve ülkemiz iş dünyası, sektör temsilcileri ve STK'lar katılacak.
 
Konferansın açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bir video mesajla katılması bekleniyor. 
 
Türkiye, mesleki eğitim reformunu OECD ülkeleriyle paylaşacak
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, OECD- Türkiye mesleki eğitim konferansına ilişkin bir değerlendirmede bulunarak "Haziran ayında Paris'teki 'Eğitimin Dönüştürülmesi Ön Zirvesi'ne katılmak üzere gittiğimiz Paris'te OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann ile bir araya geldik. Genel Sekreter Cormann, Türkiye'nin eğitim alanında, özellikle mesleki eğitim alanında gerçekleştirdiği dönüşümleri heyecanla karşılamıştı. Genel Sekreter, ilham kaynağı olması için bu deneyimi OECD ülkeleri ile bölgedeki diğer ülkelere de anlatalım demişti. İşte bu kapsamda İstanbul'da OECD ülkeleri ile üye olmayan ülkelerin de katılımıyla bir mesleki eğitim zirvesi için ev sahipliği yapacağız." dedi. 
 
Konferansın içeriğine ilişkin olarak Bakan Özer, "Dört tematik grup altında yapılacak konferansta mesleki ve teknik eğitimin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygunluğu, mesleki ve teknik eğitimde yenilikler, mesleki ve teknik eğitimde esneklik ve kapsayıcılık ile mesleki ve teknik eğitim sonrası geçiş desteği konuları görüşülecek." ifadeleriyle bilgi verdi.
 
Özer, Türkiye'nin eğitim alanında son yirmi yılda sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek "Türkiye, bu sayede akıl alan değil; deneyimlerini diğer ülkelere aktaran, tecrübelerini paylaşan ülke konumuna gelmiştir. Bu bizim için bir iftihar kaynağıdır. Bu noktaya gelinmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 
 
Konferansta OECD ülkeleri ve diğer ülkelerden gelen politika yapıcılar ve sosyal ortaklar için mesleki eğitim sistemlerine duyarlı, esnek, yenilikçi ve öğrencilerin değişen iş dünyasına geçişini destekleyici politikalara ve uygulamalara ilişkin tecrübe paylaşımı yapılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.