HAYALİNDEKİ MESLEK İÇİN 72 YAŞINDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE  
HAYALİNDEKİ MESLEK İÇİN 72 YAŞINDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE

HAYALİNDEKİ MESLEK İÇİN 72 YAŞINDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE

Emekli olduktan 26 yıl sonra Ağrı Mesleki Eğitim Merkezinde eğitime başlayan 72 yaşındaki Ağrılı Cezmi Gültekin, hayalindeki elektrik tesisatçılığını öğrenip lise diploması almaya çalışıyor. Gültekin azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan değişiklik sonrası Ağrı'da 250 olan mesleki eğitime kayıtlı öğrenci sayısı, 7 katlık artışla 1900'lere ulaştı. 
 
Mesleki eğitim merkezlerine kayıt yaptıran öğrencilerden biri de 26 yıl önce emekli olan 72 yaşındaki Cezmi Gültekin oldu.  Gültekin, "Okumanın yaşı yoktur." diyerek hem hayalindeki elektrik tesisatçılığı mesleğini öğrenmek hem de lise diploması almak için Mesleki Eğitim Merkezinde eğitime başladı.
 
4 çocuk, 11 torun sahibi ortaokul mezunu Gültekin, 1996 yılında şoför olarak çalıştığı kurumdan emekli oldu. Sonrasında farklı işler de yapan Gültekin, televizyonda Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde hayata geçirilen mesleki eğitim merkezlerine ilişkin bir haber izledikten sonra kendisinin de yeniden okula dönebileceğine karar verdi. 
 
Gültekin, hayalindeki elektrik tesisatçılığı mesleğini öğrenmek ve lise diploması almak amacıyla Ağrı İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevlileriyle iletişime geçti.
 
Ağrı Mesleki Eğitim Merkezinde Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Kursu'na katılan Gültekin, haftanın belirli günleri bu merkeze giderek eğitimine başladı.
 
Şu an 9. sınıf öğrencisi olan Gültekin, 4 yılda tamamlayacağı eğitimini bitirince ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesinin yanı sıra lise diploması da alacak.
 
Haftanın bazı günleri reklam tabelaları yapılan iş yerinde çalışan, diğer günlerde ise meslek eğitim merkezine giden Gültekin, çevresindekilere örnek oluyor.
 
Elektrik tesisatı işine meraklı olduğunu belirten Gültekin, evde sıkıldığı için eğitime döndüğünü belirtiyor. 
 
Gittiği kurstaki gençlerin Cezmi amcası Gültekin, "Gençler mesleklerini öğrenip iş sahibi olacak. Mesleki eğitim merkezindeki kurslar gençlere çok fayda sağlıyor. Tabii bize de... Yaş bir sayıdan ibaret, çalışmak insanı zinde tutuyor. Kursa başladığımda yakın çevremden bana gülenler oldu. '72 yaşından sonra iş öğrenip yeniden mi çalışmaya başlayacaksın?' dediler. Bu iş çok hoşuma gitti ve nereye kadar devam edilecekse çalışmak istiyorum. Gençlerle çalışmak çok güzel, onlar çok saygılılar. Çalışma aralarında burada beraber çay içip sohbet ediyoruz. Gençlerle arkadaşlık yaptın mı genç kalırsın." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.