BAKAN ÖZER TRT ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE DÜNYA ÇOCUKLARIYLA BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN ÖZER TRT ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE DÜNYA ÇOCUKLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZER TRT ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE DÜNYA ÇOCUKLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başakşehir Millet Bahçesi'nde, 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği'ne katıldı.


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'in katılımıyla İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi'nde düzenlenen "45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği"nde dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce çocuk akranlarıyla buluştu.

 

24 ülkeden, Türkiye'nin dört bir yanından ve deprem bölgesinden gelen çocukların bayramını kutlayan Bakan Özer, Ramazan bayramı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bugün bir arada kutlandığını belirterek şunları kaydetti:  "Bugün biliyorsunuz millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun da 103. yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk ulusal egemenlikle çocuk bayramını birbirine bağlıyor ve  buradan hepimize bir mesaj veriyor. Ulusal egemenlik bu ülkenin geleceği çocuklarımıza, gençlerimize emanettir mesajı veriyor. İşte bizler de Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu sorumluluğun bilincinde olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz.

 

Egemenliğin eğitimden geçtiğinin altını çizen Özer, "Ülkelerin rekabet edebilme kapasitesi doğrudan eğitime erişimle ilişkili. Son 20 yıl bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık etti, devasa eğitim yatırımları oldu. Okullar yapıldı, derslikler yapıldı. Ve tüm çocuklarımızın eğitime erişimi sağlandı. Beş yaştaki okullaşma oranları yüzde 11'den yüzde 99'lara ulaştı. Eğitimin tüm kademelerinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimde okullaşma oranları yüzde 99'a ulaştı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ülkemizin çocuklarına, gençlerine vermiş olduğu değerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

 

Özer sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Farklı ülkelerden gelen tüm çocukların çeşitli gösteriler sunduğu programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da katıldı.

 

Bu yıl 45'incisi  düzenlenen şenlikte çocuklar, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle 'Dünya Çocukları Türkiye İçin Tek Yürek' diyerek bir araya geldi.

 

Etkinlikte Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Endonezya, Estonya, Filistin, Gagauz Özerk Yeri, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Macaristan, Mali, Moğolistan, Nijer, Özbekistan, Pakistan, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna ve Venezuela olmak üzere 24 ülkeden 400'ü aşkın çocuk ile deprem bölgesinden gelen ve İstanbul'da öğrenim gören 150'yi aşkın depremzede öğrenci buluştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.