TBMM BAŞKANI ŞENTOP ÇOCUKLARI KABUL ETTİ  
TBMM BAŞKANI ŞENTOP ÇOCUKLARI KABUL ETTİ

TBMM BAŞKANI ŞENTOP ÇOCUKLARI KABUL ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı koltuğuna 5. sınıf öğrencisi Selahattin Ortagenç oturdu. 


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki çocukları kabul etti. Şentop, koltuğunu Pursaklar Feride Bekçioğlu Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Selahattin Ortagenç´e devretti.

Şentop, kısa konuşmasının ardından Ortagenç´e Meclis Başkanı seçilmesi dolayısıyla kutlama içeren, kendi imzasının bulunduğu belgeyi verdi. 23 Nisan´da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan bir arkadaşlarının yıllar sonra seçimleri kazandığını ifade eden Şentop, "İnşallah sen de büyüyünce TBMM Başkanı olursun." temennisinde bulundu.

Şentop´tan görevi devralan Ortagenç, 23 Nisan´ın Atatürk tarafından sadece Türk çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına armağan edilen özel bir bayram olduğunu anımsattı. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlayan Ortagenç, "Meclisimizin açıldığı, milletimizin yönetme yetkisini kullanmaya başladığı bu özel günde bizleri makamında kabul eden Meclis Başkanı´na teşekkür ediyorum. Bu günün çocukları olarak, ülkemiz ve tüm dünya çocukları için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

Ortagenç, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Selahattin Ortagenç, bir gazetecinin "Seçimler bitti ama Meclis tam anlamıyla çalışmaya başlamadı. TBMM ne zaman çalışmaya başlayacak?" şeklindeki sorusuna, "Bugünün gündemi 32 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğu için bu soruya daha sonra cevap verelim." karşılığını verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.