"BÜTÜNLEŞTİRİCİ EĞİTİM" STK'LAR İLE GÜÇLENECEK  

"BÜTÜNLEŞTİRİCİ EĞİTİM" STK'LAR İLE GÜÇLENECEK

Türkiye ve AB tarafından finanse edilen "Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi" (BEGEP) kapsamında "Sivil Toplum Kuruluşları ile İş Bİrliğinin Güçlendirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.


Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen Bürünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP) kapsamında düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ile İş Birliğinin Güçlendirilmesi Çalıştayı", yetkili isimleri, eğitim uzmanlarını ve bütünleştirici eğitim alanında faaliyet gösteren STK'ları bir araya getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara akranlarıyla birlikte uygun eğitim ortamlarının sağlanmasını amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda, BEGEP'in tanıtım filmi gösterildi.

 

12 Pilot ilde çalışma yapılacak

Finansmanı AB ile ortak yürütülen BEGEP, 2014 - 2020 Dönemi Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında hayata geçirildi.

Ankara, Adana, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 12 pilot ilde yürütülecek proje, Ağustos 2022'de sona erecek.

Proje; özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan, akranlarından farklı gelişme gösteren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilere uygun eğitim ortamlarının yaratılmasını hedefliyor. Bu çocukların herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan eşit eğitim imkanlarından faydalanması, sunulan özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılması yoluyla özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin topluma entegrasyonunun sağlanması da amaçlar arasında.

Örgün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, yöneticiler, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görev yapan personel ve konuyla ilgili çalışmalar yapan STK'lar. projenin hedef gruplarını oluşturuyor. Projenin en önemli faaliyetleri arasında; 12 pilot ilde 5 bin öğretmenin yararlanacağı eğitimler ile yenilikçi yaklaşımlar konusunda kurumsal kapasitenin geliştirilmesi için 700 BİLSEM öğretmenine yönelik verilecek STEM eğitimleri yer alıyor.

Özel eğitim ve kaynaştırma / bütünleştirme eğitiminin önemi konusunda başta öğretmenler ve okulların yöneticileri, örgün eğitim veren okullardaki çocuklrın aileleri ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere çeşitli hedef grupların farkındalığının artırılmasına yönelik kampanyaların da uygulanacağı projeyle, ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla özel eğitim ve kaynaştırma / bütünleştirme eğitimi konusunda koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.