BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün medyaya "Milli eğitimde silahlı eğitim" başlığıyla yansıyan haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Haberde, "Milli Eğitim'de kurulan poligonda, 'turnuva' adı altında öğrenci ve öğretmenlerin beraber silahlı atış talimi yaptığı" iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Osmaniye'nin Toprakkale Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen söz konusu sportif etkinlik, federasyonu bulunan ve olimpik bir spor branşı olan "Atıcılık" sporu ile ilgilidir. 

11-15 Kasım 2019 tarihlerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle  Toprakkale Halk Eğitim Merkezi binamızda bulunan poligonda "Havalı Tabanca Atıcılık Kaymakamlık Öğretmenler Kupası" adı altında turnuva düzenlenmiş , turnuvaya 44 öğretmenimiz katılmıştır.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Sporcu Lisans , Tescil , Vize ve Transfer Talimatının 9.maddesinde bu spora başlama yaşının 10 yaş olduğu belirtilmektedir. Ayrıca haberde yer alan öğrenci fotoğrafları, daha önce öğrencilere yönelik açılan kurs fotoğraflarıdır. Öğretmenlerimizin katıldığı etkinlikte öğrencilerimiz yer almamıştır.

Kursa gelen öğrencilerimizden Mersin ilimizde yapılan Türkiye Atıcılık Kupasında kategorilerinde Türkiye 6'ncısı ve 11'ncisi derecelerini elde etmişlerdir.

Kurs öğreticimiz Atıcılık Federasyonunda Hakem ve Üçüncü derece Antrenör belgesine sahiptir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.