BAKAN SELÇUK: MERHUM MESLEKTAŞIMIZ NECMEDDİN KUYUCU´NUN AİLESİNİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTERİM  
BAKAN SELÇUK: MERHUM MESLEKTAŞIMIZ NECMEDDİN KUYUCU´NUN AİLESİNİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTERİM

BAKAN SELÇUK: MERHUM MESLEKTAŞIMIZ NECMEDDİN KUYUCU´NUN AİLESİNİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTERİM

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kocaeli Gebze Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Necmeddin Kuyucu´nun öldürülmesine ilişkin; "Şiddet sarmalının bir meslektaşımızı daha aramızdan aldığı haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kuyucu´nun ailesinin acısını yüreğimizde hissettiğimizin bilinmesini isterim" dedi.

Bakan Selçuk, merhum öğretmen Necmeddin Kuyucu´ya Allah´tan rahmet, ailesine, öğrencilerine ve eğitim camiasına da başsağlığı diledi.
 
Okullarda şiddetin önlenmesi konusunda Bakanlık olarak çeşitli faaliyetler yürütüldüğüne işaret eden Ziya Selçuk, bu kapsamda, okul rehberlik servislerinin eğitim öğretim dönemince öğrencilere, velilere ve öğretmenlere yönelik psikolojik ve sosyolojik boyutlu bilgilendirme faaliyetleri yaptığını aktardı.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğiyle özel güvenlik personeli istihdamının hayata geçirildiğini dile getiren Selçuk, ayrıca okul sınırları içinde meydana gelen şiddet olaylarına Cumhuriyet savcılıklarınca yürütülen adli soruşturma ve kovuşturma aşamalarında Bakanlık olarak müdahil olunduğunu aktardı.
 
Bakan Selçuk, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bakanlığımızca bu güvenlik temelli somut tedbirlerin alınması şarttır ama yeter şart değildir. Bunun bilincindeyiz. Çocuklarımızı hoşgörüye, sevgiye ve barışa götürecek bu mayanın kodları bizim içimizdedir. Eğitim sistemimizi ´insan ve ahlak´ temelli bir modellemeyle yeniden inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz." 
 
Selçuk, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük´ün Bakanlığı temsilen Kocaeli Gebze´de bulunduğunu da bildirdi.
 
Ziya Selçuk, "İlçemizde cenazemiz nedeniyle eğitime bir gün ara verdik. Milletçe kalbimizi sızlatan bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Merhum öğretmenin görev yaptığı Atatürk Anadolu Lisesi’nin adı “Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi” olarak değiştirildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.