BAKAN SELÇUK, ENGELLİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK, ENGELLİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, ENGELLİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların yetenekleri, becerileri konusunda ümitlerinin son derece yüksek olduğunu belirterek, "Onların içindeki potansiyeli açığa çıkarmak bu yeteneklerini hayata geçirmek için elimizden ne gelirse yapma yolundayız." dedi. 

Bakan Selçuk, Başkent Öğretmenevi'nde çeşitli illerden gelen engelli öğretmen ve öğrencilerle iftarda buluştu. Bakanlık olarak özel yetenekli, engelli çocuklar ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Selçuk, "Türkiye'nin geleceğinin özel çocuklarımız açısından daha güzel olması için faaliyetlerimiz sürüyor." ifadesini kullandı. Engelliler Haftası dolayısıyla iftarı düzenlediklerini aktaran Selçuk, bu vesileyle öğretmen ve öğrencilerle yüz yüze olma fırsatına kavuştuklarını söyledi. 
 
Bakan Selçuk, "Çocuklarımızın yetenekleri, becerileri konusunda ümitlerimiz son derece yüksek. Onların içindeki potansiyeli açığa çıkarmak bu yeteneklerini hayata geçirmek için elimizden ne gelirse yapma yolundayız. Çalışmalarımız sürüyor." dedi. Yemeğe ayağındaki sorun nedeniyle yürüme botuyla gelen Bakan Selçuk, misafirlerine "ayağınıza sağlık" diye seslendikten sonra, "Bu 'ayağınıza sağlık' ifadesinin de ne kadar önemli olduğunu kendimde gördüm ayağım kırıldıktan sonra. Buraya bastonla gelirken her bir anın her bir saniyesinin niye bu kadar önemli olduğunu, bu çocuklarımızın neler hissettiğine vakıf olmak bakımından oldukça değerli buluyorum." diye konuştu. Bakan Selçuk, iftarın ardından tek tek masaları gezerek öğretmen ve öğrencilerle görüştü, dilek ve temennilerini dinledi.
 
Otizmli yetenekten mini konser
Bakan Selçuk'un konuşmasından önce küçük yaşta müzik yeteneği keşfedilen Kepez Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi otizmli Taylan Hartavi, keman çalarak "Gidiyorum gündüz gece" türküsünü seslendirdi. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Taylan'a icra ettiği eser için teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.