BAKAN SELÇUK, "4. YILINDA 15 TEMMUZ MİLLİ İRADE SERGİSİ"Nİ AÇTI  
BAKAN SELÇUK,

BAKAN SELÇUK, "4. YILINDA 15 TEMMUZ MİLLİ İRADE SERGİSİ"Nİ AÇTI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde, öğretmen şehit Yusuf Elitaş'ın eşi Serpil Elitaş ve 15 Temmuz gazisi tarih öğretmeni Muhammet Fatih Zengin ile birlikte "4. Yılında 15 Temmuz Milli İrade Sergisi"ni açtı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık Fuaye Salonu'nda düzenlenen "4. Yılında 15 Temmuz Milli İrade Sergisi"ni açtı. 
 
Serginin açılışında konuşan Selçuk, Bakanlık olarak okullarda gerek ders içi gerek ders dışı faaliyetlerle 15 Temmuz'un anlaşılmasını, unutulmamasını ve en önemlisi ders çıkarılmasını sağlamak için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade ederek "Milletimizin genç fertlerinin, her daim birlik içinde olması ve ulusal bilincini kaybetmemesi için çalışıyoruz. Çabamızın karşılığı olaraksa çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasinin, ulusal bilincin ve millet iradesinin önemini kavramasını ve bu şekilde hareket etmesini bekliyoruz" diye konuştu.
 
Sergide, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı hayat boyu öğrenme kurumlarınca hazırlanan 60 eser yer aldı. Etkinliğe katılanlar, 15 Temmuz anısına özel tasarlanmış maskeler taktı.
 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bakan Selçuk'a günün anısına el işlemeli Türk Bayrağı hediye etti.
 
15 Temmuz gazisi öğretmen yaşadıklarını anlattı
Serginin açılışında 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Zengin, "O gece vazifemiz belliydi. Bizler, bu ülkenin topraklarında yaşarken, yeri geldiğinde kahraman Mehmetçiklerimiz, kahraman polislerimiz gibi gerektiğinde kanımızı dökme ile ilgili vazifemiz var." dedi.
 
15 Temmuz gecesi darbenin beyin takımına karşı durmak için Genelkurmay Başkanlığı önünde, halkla birlikte toplandıklarını aktaran Zengin, şöyle konuştu: "Bu esnada üzerimize ateş açıldı. Ben de ayağımdan yaralandım ve çok şükür, Allah bize gazilik nasip etti. Bu süreçte iki ameliyat geçirdim. Şu anda çok iyiyim. Allah, bu millete o kötü günleri bir daha yaşatmasın. Tarih öğretmeni olarak, genç nesillere 15 Temmuz'u anlatmayı bir vazife olarak görüyorum. Ben bu milletin tarihindeki sadece tek bir gaziyim. Allah'ın lütfuna mazhar olan şehitlerin makamına ulaşmak için dua ediyorum."
 
Eserler ayrıca 20 Temmuz-24 Temmuz'da Kızılay Metro Çarşısı sergi alanında, 24 Temmuz'dan sonra ise Ulucanlar Cezaevi Müzesi fuaye salonunda sergilenecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.